fasoli
Przepisy,  Uncategorized

Czekoladowe brownie z fasoli

Gdyby ktoś się mnie zapytał, które ciasto było dla mnie najtrudniejsze do zrobienia, bez wątpienia odpowiedziałabym, że fasolowe brownie. Paradoksalnie dużo osób uważa je za jedne z najprostszych ciast. Niby nic trudnego wystarczy wszystkie składniki wrzucić do blendera, przelać masę do blaszki i upiec. Ale żeby nie było tak prosto zawsze mam problem, aby pozbyć się smaku fasoli. Co jak co ale brownie, które nie smakuje czekoladą, a fasolą mnie osobiście nie przekonuje. Uwielbiam czekoladę więc dobrze rozumiem wszystkich jej miłośników i sama wyśmiałabym kogoś, kto zaproponował mi ciasto czekoladowe, które zamiast czekoladą samukuje strączkami.

To jest moje 5 podejście do tego ciasta i w końcu mogę powiedzieć, że naprawdę jestem zadowolona z efektu. Zajęło to trochę czasu, ale warto było. Szczerze mówiąc już myślałam, że nigdy mi się to nie uda. Na szczęście teraz mogę przedstawić wam przepis na czekoladowe ciasto z fasoli, które smakuje czekoladą, jest zdrowe i mam nadzieje wam posmakuje.

***

Składniki:

1. Puszka fasoli czerwonej – 400gfasoli

2. Budyń czekoladowy – 40g

3. Gorzka czekolada – 60g

4. Jajka – 2szt.

5. Ksylitol 1/3 szklanki (ok. 70g)

6.  Masło orzechowe – 60g

7. Proszek do pieczenia

8. Mleko sojowe 150g

 

Przygotowanie:

1. Fasole wyjmij z puszki i opłucz.

2. Najpierw zblenduj fasole z mlekiem.

3. Dadaj resztę skladników i zblenduj

4. piecz 40 minut w 180*C

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *